Pērkot vismaz divus šampūnus mazais šampūns dāvanā. Piedāvājums spēkā kamēr produkti pieejami noliktavā.
Attēla autors: Alexas Fotos

Un kā tad ar kondicionieri? Turpinājums – matu atšķetinātāji

Turpinot iesākto kondicionieru tēmu – viens no iemesliem, kāpēc mums ļoti patīk matu kondicionieri, ir to🐌 glumais efekts, kas palīdz atšķetināt matus un padara tos maigus un mīkstus. Tāpēc šoreiz par augiem ar matus “ieslidinošām” īpašībām jeb kā pagatavot savu mājas kondicionieri.
 
Par ģļotaino jeb želejaino efektu augos ir atbildīgi augu 🌵izstrādātie polisaharīdi un ir atsevišķi augi, kas šīs gļotvielas veido sevišķi bagātīgi. Dabā šie polisaharīdi darbojas kā barības vielu un mitruma rezerves, bet matiem tie piedod slīdīgumu, mitrināšanu 💦💧 un ir bagāti ar ūdenī šķīstošajiem vitamīniem un minerālvielām.
Pazīstamākie no šādiem augiem:
🌿 alveja
🌿 linsēklas
🌿 auzas
🌿 niedru marants (arrowroot)
🌿 grieķu sierāboliņš (fenugreek, methi)
🌿 čia sēklas
🌿 dažnedažādas aļģes
🌿 inulīns
🌿 Indijas ceļteku sēklapvalki (psyllium husk) u.c.
 
Šī ir recepte matu maskai/kondicionierim, ko uzmeistaroju no sev pie rokas atrodamajiem produktiem: alvejas želejas, samalta grieķu sierāboliņa, auzu miltiem, inulīna, vīnogu kauliņu eļļas 🍇 un ūdens – ūdens nepieciešams tieši tik, lai pielabotu kondicioniera konsistenci. Bet tāpat iespējams izmantot arī ābolu etiķi, proteīnus, keratīnus, vitamīnus, 🥥 kokosriekstu krējumu un ūdeni, rīsu ūdeni, augu uzlējumus, ēteriskās eļļas 🌺 un daudz ko citu, kas atrodams saimniecībā un noder matu veselībai. Nesamaltas linsēklas vai čia iepriekš būtu jāpavāra vai jāaplej ar karstu ūdeni līdz ievelkas, un tālāk receptē jāizmanto tikai nolieto ūdeni. Iegūto masku atstāju nedaudz ievilkties un ieklāju matos pēc mazgāšanas noturot aptuveni pusstundu. Izskalošanai bija nepieciešams šampūns, jo biju pievienojusi arī eļļu.
 
Bet iegūtais rezultāts bija tik mīksti un zīdaini mati, ka pirmo nedēļu copes neturējās un matu sprādzes un ik pa laikam pašas slīdēja ārā, bet par matu piņķerēšanos varēja pilnībā aizmirst 🌈🌈

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *